Digi-gamification

links websites

Gamification Sites Top 10

De lijst is samengesteld op basis van de vele variatie op het gebied van gamification. De internetsites zijn op verschillende gebieden binnen gamification gespecialiseerd. Van trends tot informatieve sites, van marktleiders tot de laatste social media bezigheden en veel meer…  Veel plezier met het doornemen van de verschillende sites!

  1. http://www.gamification.co/

Gamification.co is een zeer interactieve en zeer vernieuwende site als het gaat om gamification. Ze onderscheiden zich, omdat ze op de hoogte zijn van alle hippe trends op het gebied van gamification. Ze posten wekelijks en soms zelfs dagelijks de spannendste en laatste nieuwtjes op de site; zo is er van alles te lezen over de gamification-ontwikkelingen in Europa, VS en rest van de wereld, de top 5 gamified apps en het gebruik van gamification in verschillende takken van de verschillende branches (bedrijfswereld, onderwijs e.d.)

2. http://www.bunchball.com/

Bunchball werd opgericht in 2005. Het is een echte leider als het gaat om Gamification. Bunchball is een site die overkoepeld is als het gaat om software aan te bieden aan bedrijven. De software zorgt ervoor dat de loyaliteit en de online betrokkenheid van klanten verbeterd worden met behulp van het spel mechanica.  

3. http://www.bigdoor.com/

Nog een zeer bekende en vernieuwende gamification site is BigDoor.com. Het is een zeer overzichtelijke en gespecificeerde site, waarbij een indeling is gemaakt op verschillende gebieden waar gamification goed gebruikt kan worden; verschillende studies, social media gebied (ook interessant voor het onderwijs), bedrijfswereld, statistieken e.d.

4. http://www.karibugames.com/

Deze site is gespecialiseerd in games, waar merken gekoppeld zijn, brand-led games (bijvoorbeeld Nike). Ze worden gesponsord door merken. Het doel is het merk aan te bieden bij het spel, zeer commerciële indruk van deze site. Ze beschikken over de laatste spellen en trends vandaar onze keuze deze te benoemen in de top 10.

5. http://www.badgeville.com/

Op het eerste gezicht veel lijkend op BigDoor.com. Zeer goed ingedeeld en overzichtelijk. Het onderscheid zich op het social media gebied en gamification programma’s die veel bedrijven ondersteunen (telefoon bedrijven, gebied van management, maar ook scholen e.d.).

6. http://iactionable.com/

Een van de leiders op het gebied van gamification. Ze onderscheiden zich in educatieve, methodieke  spellen voor educatie en nog veel meer gebieden. Ze zeggen hierover dat ze de snelste en de beste zijn. Dat is weer jammer aan de site, persoonlijk moet je dat aan het publiek/klanten overlaten denk ik!

7. http://www.gigya.com

Gigya is een technologiebedrijf gevestigd in Californie. Zij kennen een bezoekersaantal van 1 miljard per maand. Sociale diensten die Gigya biedt omvatten sociale login, gamification tools en een ruwe API, die sociaal netwerk en identiteitsprovider-API’s zoals Facebook, Twitter, LikedIn, Google +, MySpace en Windows Live aanbied; voor het onderwijs ook onmisbaar!

8. http://www.gsummit.com

Marktleider in Europa. Een opkomende gamificationsite die ook gelinked wordt met gamification.co. Ze zijn vernieuwend op het gebied van informeren over gamification. Ze trekken door Europa en geven workshops over apps en gamification. Ze organiseren ook congressen. Ze geven op de site veel informatie en inhoud over gamification; ze gebruiken geschreven informatie en video’s.

9. http://gamify.com/gamification

Een hele handige en informatieve site over gamification. Er wordt uitgelegd wat het is, wat zijn de trends, wat is een gimification network, wat is gamify en nog veel meer. Zeer duidelijk en overzichtelijk aangeboden. Vooral geschikt voor leken op het gebied van gamification.

10. http://gamification.playgen.com/

Deze site is te vergelijken met karibugames.com. Zeer gericht op de verschillende sponsoren en reclames. Zeer duidelijke indeling op de site en aantrekkelijke kleuren en illustraties gebruikt. Zeer uitnodigend en geeft ook veel workshops op het gebied van gamification en kunt ook tools vinden voor zelf apps te maken.