Digi-gamification

Links top 10 videos

 

NR. 1   In deze video ziet u een presentatie van het brein achter gamification Gabe Zichermann, waarin hij het doel van gamification deelt. Hij geeft  voordelen aan van gamification, hij vertelt over voorbeelden van gamification en praat ook over de critici op het gebied van gamification. Erg overtuigende video , met een beetje humor, waar je helemaal in meegaat.

NR. 2 In deze video ziet u een kijkje in het klaslokaal van Anath Pai.
Deze man heeft m.b.v. gamification het niveau van de klas in 18 weken enorm omhoog gehaald! Deze video is interessant en geeft allemaal idee├źn die ook wij kunnen toepassen in ons onderwijs.Deze video verdient een tweede plaats, omdat deze leerkracht een van de grondleggers is van gamification toepassen in ons onderwijs.

NR. 3   Deze video gaat over ons onderwijs en waar het onderwijs nog achterblijft. De video heet gamification education en praat over de voordelen van gamification  toe te passen in ons onderwijs. Deze video is duidelijk en ook heel eerlijk over ons onderwijs. Dit verdient een derde plek.

NR. 4 Als u niet bekent bent met gamification, laat deze korte video zien hoeveel gamification er om u heen is. Waarschijnlijk kent u de term niet, maar bent u wel al eens in aanraking gekomen met gamification.Deze video verdient een vierde plaats, omdat het mensen die tegen gamification zijn laat inzien, dat zij waarschijnlijk zelf ook al hebben meegedaan of in aanraking gekomen zijn met gamification. En dat zonder dat zij dat wisten.

 

NR. 5 In deze video wordt er uitgelegd wat er in de hersenen gebeurt, wanneer ze gemotiveerd en beloond worden. Erg interessant om te zien en verdient daarom een vijfde plek.

NR. 6   In deze video ziet u een presentatie van Tom Chatfield.
Tom chatfield praat over de voordelen van gamification net als Gabe Zichermann. Deze video staat iets lager in de lijst, omdat ik de video van Gabe Zichermann duidelijker vindt.

NR. 7 Leuke video waarin u een experiment ziet met het toepassen van gamification. Het gaat niet zozeer om het onderwerp van het experiment, maar u ziet wel duidelijk het effect van gamification. De video verdient een 7de plek omdat het een leuk en kort en krachtig voorbeeld geeft van gamification

NR. 8  In deze video ziet en hoort u Sebastian Deterding.
Hij praat over wat gamification is, wat er nog aan mist en hoe je gamification kunt toepassen. Deze video richt zich niet echt tot het onderwijs, vandaar dat hij op een achtste plek te vinden is.

NR. 9  Deze video staat op nummer 9, omdat de video een goed voorbeeld geeft voor gamification toe te passen tijdens de rekenlessen. U krijgt veel handige en leuke ideeen die u zelf kunt toepassen in uw onderwijs.

NR. 10 Gamification is een breed onderwerp. In deze video ziet u de antwoorden van verschillende mensen met verschillende beroepen op de vraag; Wat is Gammification? Deze video staat op nr 10, omdat erin te zien is dat Gammification toe te passen is bij meerderen beroepen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb